Header Ad

Categories

  • No categories

Christio ontdekt… busi dresi

Christio ontdekt… hoe te genezen met busi dresi.

De afgelopen week was onze vlogger Christio een beetje ziek (geen COVID-19). We hebben hem de tijd gegeven om te herstellen zodat hij zijn zoektocht naar bosfeiten weer 100% fris kon voortzetten in 2021. In een zoektocht naar genezing bezocht hij de huisarts, de specialist, maar had hij ook een bijzondere ontmoeting met een “medicijnman”. Over deze bijzondere ontmoeting schreef hij:

 

“Wat ik aan het doen ben? Nadenken.. Over mijn dag.. En zaken waar ik van onder de indruk kan zijn.. Ja, science fiction, ruimtevaart, spiritualiteit…
mensen niet zo vaak..maar soms…..Vandaag had ik namelijk bezoek van Amashina.. Deze Inheemse Surinamer uit Kwamalasemutu is alom bekend vanwege zijn kennis over de natuur, het bos en (zijn toepassing van) haar geneeskracht. 

Velen van jullie weten dat hem ontmoeten, een bezoek brengen aan zijn dorp en aan de grotten van Wherephai al heel lang op mijn to-do-list staat.. Die kans had ik deze week maar wegens omstandigheden heb ik, met veel pijn in mijn hart, moeten afzeggen. But the universe works in mysterious ways …. Dus vandaag zat Amashina op de bank, bij mij thuis..Woorden heb ik er nog steeds niet voor. Het zou de ervaring ook tekort doen..Het enige wat ik kan zeggen dat het enigszins zou kunnen omschrijven, is dat op het moment dat hij het erf betrad “bun yeye ben lontu mi”. Het was alsof met hem samen al mijn Indiaanse voorouders binnen waren komen lopen.  De energie was bijna tastbaar. Het gaf me zoveel kracht. Ik heb het geabsorbeerd. ‘Foto maken?’, dacht ik even, ‘Nee, deze is voor het geestesoog!’ 

 

Na de initiële ontmoeting is Ameshina teruggegaan naar zijn dorp om onder andere planten te zoeken en medicijn te maken. Hoe het leven in Kwamalasamutu is, zie in aflevering 13 van Busi Taki. Ook Ameshina is in deze aflevering even in beeld. Het medicijn is inmiddels bij Christio aangekomen. Hierover zegt hij:

 

“Gisteren heb ik mijn medicijnen vanuit Kwamalesemutu opgehaald. Gisteren was ook de laatste dag van de medicijnen kuur van de huisarts. In Nederland gaf mijn huisarts nooit medicatie. Ze zei: “Laat je lichaam zelf herstellen of gebruik natuurlijke middelen.” Ze was opgegroeid op een boerderij dus kende ook veel Hollandse Oso Dresi’s. Pas als het te erg was, schreef ze tabletten voor. Daar ben ik haar dankbaar voor en tot nu toe probeer ik of zelf te herstellen of natuurlijke middelen te gebruiken en ga ik pas naar de huisarts als ik me echt geen raad weet. Vandaag begon ik dus met mijn Busi Dresi kuur, vers uit het dorp Kwamalesemutu en gemaakt door Amashina. De smaak omschrijf ik als bossig. Het smaakt niet bitter of vies maar echt naar de natuur en de kleur doet me denken aan Kriek, kersenbier, dus dat is goed. Op naar een natuurlijke cleansing van het lichaam.

Ik noem het mijn persoonlijke Great Reset.

 

We kijken uiteraard uit naar Christio’s ervaringen met de kuur.